Síguenos :

Noticias

actos más destacables

ELS PRODUCTORS I COMERCIANTS QUE TREBALLEN AMB CARXOFA DE DENOMINACIÓ D’ORIGEN, GUARDONATS AMB LA CARXOFA D'OR 2019

El màxim guardó de la XXVI Festa de la Carxofa serà per als productors i comerciants que treballen amb carxofa de Denominació d’Origen de Benicarló. El premi s'entregarà divendres 25 de gener durant el sopar de gala i el recollirà Paco Lluch, president del Consell Regulador. 

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d'Agricultura, Domigo Roca, han anunciat avui el nom dels guardonats amb la Carxofa d'Or 2019: els productors i comerciants que treballen perquè la carxofa siga reconeguda amb denominació d’origen. Es tracta de persones i entitats que des del naixement de la Festa de la Carxofa han treballat perquè el producte estrella de l'horta benicarlanda mantinga la seua qualitat com a producte amb denominació d’origen.

«Enguany -ha explicat l'alcaldessa-, hem apostat per homenatjar als responsables de què la carxofa siga un producte amb denominació d’origen. Sense ells no seria possible tota la repercussió mediàtica que genera aquesta festa». «Els productors i comerciants que s’engloben dins del Consell Regulador de la denominació d’origen de la carxofa de Benicarló -ha destacat l'alcaldessa- s'han esforçat durant aquests 26 anys perquè la festa de la carxofa siga el que és avui i per portar-la tan lluny». El regidor d'Agricultura ha destacat que «aquest guardó és molt merescut perquè fa molts anys que productors i comerços de Benicarló estan treballant en favor de la carxofa i són ells els que van apostar per aquest producte des del principi».

Domingo Roca també ha aprofitat per anunciar el nom de l'agricultor que rebrà l'homenatge de Benicarló durant la Festa de la Carxofa. Es tracta de Francisco Querol Foix, «una persona que ha dedicat tota la vida a la terra, al igual que els seus fills, i que ha col·laborat activament amb la Cooperativa».

Els germans Torres cuinaran carxofa a Benicarló

La XXVI Festa de la Carxofa començarà oficialment el 10 de gener amb un programa d’actes que s’anunciarà en breu. Domingo Roca ha avançat que un dels plats forts de la programació de la Festa de la Carxofa 2019 serà el Show Cooking a càrrec dels cuiners Javier i Sergio Torres, més coneguts com a germans Torres, del programa «Torres en la cocina» que s’emet per RTVE. 

 

Ajuntament de

        Benicarló

Nota de premsa